Vina Mežnarić

charm_foto_boca_site

Mežnarić Charm

Chardonnay 2015.

Intenzivne je i duboke limunske boje s refleksom slamnato žute.

Slojevita je i izražena mirisa u kojem se isprepliću jasna aroma zrele breskve i primjese kvasca, poput korice kruha. Potom slijedi aroma vanilije, marelice i agruma.

Najprije se u ustima osjeti slast izazvana igrom punoće i svježine te agruma i slatkih začina. Bogatog je okusa i savršene ravnoteže ukroćenih kiselina i atraktivne kremoznosti.

Zbog svoje je zrelosti i slojevitosti savršen uz glavna jela od bijele ribe ili lakšeg mesa, te uz teletinu pohanu ili pirjanu u blažim umacima.

stellar_blanc_foto_boca_site

Mežnarić Stellar Blanc

Sauvignon 2015.

Bistre je i umjerene limunsko žute boje, tipične za sortu.

Miris mu je također veoma svojstven, intenzivan i atraktivan, te bogat aromama koje podsjećaju na zelenu papriku, pokošenu livadu, ogrozd i dašak bazginog cvijeta.

Laganog je i osvježavajućeg, no pritom vrlo intenzivnog okusa u kojem se isprepliću mineralnost i svjež herbalni karakter. Osobito se ističe finiš gdje se osjeti herbalnost zelene paprike zajedno s nježnom i ugodnom gorkastosti šparoge.

Poslužite vino uz lagana rižota, jela sa šparogama, riblja carpaccia, piletinu iz pećnice te školjke poput kamenica ili jakobskih kapica. Funkcionira odlično i kao aperitiv ili ljetno osvježenje servirano u čaši.

marvel_noir_foto_boca_site

Mežnarić Marvel Noir

Pinot crni 2015.

Rubinsko crvene je boje s ciglastim nijansama.

Izražena i slojevita mirisa u kojem se jedna za drugom nižu arome šumskih jagoda, malina, kupina i drugih šumskih bobica, a potom im se, poput finese, pridružuju aroma grafitne olovke i zemljani tonovi.

Okus je sasvim suh, obiluje voćnim okusom crvenog voća, ali ima i čvrstu taninsku strukturu koja mu daje postojanost i serioznost, pa je početak okusa uglavnom voćan dok završetak obilježavaju ugodno taninsko stezanje i obilje začinskih aroma.

Klasično food vino koje će savršeno pratiti sočnija pečena mesa.

savant_foto_boca_site

Mežnarić Savant

Silvanac zeleni 2015.

Žive je limunsko žute boje sa zelenkastim refleksom.

Intenzivna je i osvježavajuća mirisa, sa snažnom aromom zelene jabuke, lagano mineralan i popraćen nijansama zrelog koštuničavog voća. Na početku je živahnog kiselkastog okusa, potom lagane i gotovo hrskave teksture na sredini s izrazito osvježavajućim završetkom. Retrookus ovog vina donosi arome ranih ljetnih jabuka pomiješane sa svježinom limete. Srednjeg je trajanja i potpuno čistog završetka.

Klasično aperitivno vino, ali još bolje će poslužiti kao ljetno osvježenje servirano u čaši u obližnjem baru.

precious_foto_boca_site

Mežnarić Precious

Muškat žuti 2015.

Ovo je vino svijetle, kristalno bistre zelenkasto žućkaste boje.

Izrazito je intenzivna i snažna mirisa koji obiluje, za muškat tipičnim, aromama livadnog cvijeća, bagremova cvijeta i meda, svježeg muškatnog grožđa te kandiranih agruma.

Okus je veoma sladak, iz kategorije poluslatkih vina, ali je u savršenom balansu sa svježom voćnosti i živahnim kiselinama zbog čega odiše svježinom i ima tek slasti. Ovo je atraktivno slatko vino čistih aroma i slasnog okusa namijenjeno ljubiteljima slađih vina.

Može se servirati kao desertno vino uz suhe kekse ili svježe voće, no još bolje funkcionira zasebno, nakon završene večere, servirano u manjim čašama.

rosy_foto_boca_site

Mežnarić Rosy

Rosé 2015.

Tipične je i klasične boje modernog ružičastog vina s nijansama blijedo roze, poput svijetlog mesa lososa, sve do boje prozirne ljuske crvenog luka.

Ugodna, svježa i zavodljiva je mirisa na proljetno i ljetno jagodičasto voće poput malina ili šumskih jagoda. Izrazito je voćnog i sočnog okusa, čistog kao planinski potok, a atraktivnog poput svježe iscjeđenog voća.

Lagano je u ustima, odiše svježinom i voćem te je solidne dužine za rosé vino. Posebno se ističe završetak kojeg odlikuje mineralnost, trajanje i retrookus pun voćne slasti.

meznaric_kutija_site_b_c